Wat is piepschuim?

Piepschuim is de veelgebruikte naam voor EPS. Foam-eps-poly

EPS is een afkorting van geëxpandeerd polystyreen, ook bekend als Styrofoam of Styropor schuim.

Dit snijden gebeurt met een cnc gestuurde machine met gloeidraden die de blokken in 3D vormen kan snijden. Voor het snijden van piepschuim logo’s en letters gebruiken we een EPS200 met een dichte structuur en hardheid, geheel niet vergelijkbaar met piepschuim van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal., maar ideaal voor de gewenste toepassing als signing.De blokken kunnen worden opgesneden tot platen en vele willekeurige vormdelen, zoals letters en logos.

De bokken zijn er in diverse persingen, diverse dichtheden van het schuim. EPS is een vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond ook wel Piepschuim of  Tempex. PiepschuimLetterexpert snijdt piepschuim letters uit blokken of platen EPS.

 

Hoe worden piepschuim letters gemaakt?

Onze Piepschuim letters en logo’s worden met een gloeidraad gesneden. Deze gloeidraad wordt gekoppeld aan een cnc snijmachine die de gloeidraad door de blokken piepschuim laat snijden.

Omdat de piepschuim blokken wordt gesneden met een cnc gestuurde gloeidraad, hebben deze altijd een doorloop snijlijn. De gloeidraad snijdt door de letters heen. Dat wil zeggen, wanneer we bijvoorbeeld de letter O uitsnijden, we van de outline van de letters naar de inline van de letter (binnenzijde van de O) door de letter heen snijden.  Indien gewenst kunnen we (tegen meerprijs) de snijlijn weer dicht lijmen.  Ook verlijmde delen blijven echter altijd iets zichtbaar.